Fleminggatan Fjorton:
Kontor med plats för framsteg

Generösa ytor

Fleminggatan Fjorton bjuder på stora volymer och häftiga utrymmen. Vill du ha lokaler på 1 000 kvadratmeter eller mer? Det kan du få här i stora, sammanhängande plan med en total yta om drygt 3 000 kvadratmeter per plan. Perfekt för företag och organisationer med minst 100 eller fler medarbetare. Totalt finns ytor om ca 24 000 kvadratmeter i huset som är delbara på många sätt.

Lokalernas utformning möjliggör också hög persontäthet, ned till åtta–tio kvadratmeter per person.

Se möjligheter och ritningar här

Vad:

Ca 24 000 kvm
representativa kontorsytor

Var:

Fleminggatan 14,
en brolängd från Centralen

När:

Inflyttning i början av 2022

Hur:

Ombyggnad av ett
helt kontorskvarter

Allt du behöver under ett tak

Cykel-Fleminggatan-Fjorton

GENERÖST
CYKELRUM

Gym-Fleminggatan-Fjorton

FRÄSCHT GYM OCH
OMKLÄDNINGSRUM

Elbil-Fleminggatan-Fjorton

GARAGE –
HISS RAKT NER

Reception-Fleminggatan-Fjorton

BEMANNAD ENTRÉ
MED LOUNGE

Motesrum-Fleminggatan-Fjorton

MÖTESPLATSER
OCH MÖTESRUM

Terass-Fleminggatan-Fjorton

MÖJLIGHET TILL
EGNA TERRASSER

Kafe-Fleminggatan-Fjorton

KAFÉ I
LOUNGEN

Restauranger-Fleminggatan-Fjorton

RESTAURANG
VIA LOUNGEN

Catering-Fleminggatan-Fjorton

CATERING VIA
RESTAURANGEN

Rymd och ljus

Det första du möts av när du stiger in i fastigheten är en öppen och inbjudande entré med högt i tak och den tongivande spiraltrappan. I entrén finns också kafé, och i anslutning en restaurang. De två innegårdarna har omvandlats till inbyggda atrium som binder ihop och ger rymd.

I uppgraderingen möter de ursprungliga arkitektoniska lösningar som gav ljus och samtidigt trygg avskildhet nya lösningar för behagligt och hälsosamt inomhusklimat. Verkligt dagsljus förstärks, inte minst under årets mörkare delar, av genomgående dagsljusliknande belysning.

Promenad­avstånd

Centralstationen, med fjärrtåg, pendeltåg, t-bana och Arlanda Express, ligger bara ett par minuters promenad från Fleminggatan Fjorton. Att gå till Rådhusets t-bana tar två minuter, och lokalbussar finns direkt utanför dörren. Och på en brolängds avstånd finns Västra City och Norrmalm.

Läs mer om området

Besöksvänligt

Det stora, öppna entréplanet är välkomnande och sätter tonen för dina besökare. Låt dem välkomnas i den bemannade receptionen, eller inled mötet i kaféet eller restaurangen. Här finns också konferensutrymmen som alla hyresgäster har möjlighet att boka.

KLPs drift och förvaltning har både kapaciteten och kompetensen som behövs för att ge dig kunnig service när det gäller tekniklösningar m.m. – snabbt och effektivt.

De före detta tingssalarna har en arkitektur och inredning som gjort dem delvis K-märkta, och som skapar möjlighet till spännande lösningar för fastighetens nya hyresgäster.

Mötesoptimerat

Fleminggatan Fjorton är mer än en arbetsplats – det blir en mötesplats för både dem som arbetar i huset och för besökare.

Här finns kafé och restaurang som kan nås både från lobbyn och utifrån Fleminggatan. Restaurangen erbjuder också catering för leverans till ditt kontor.

De stora innergårdarna hör till flera allmänna ytor att vistas på. Gemensamma konferensutrymmen och öppna ytor ger en dynamik, och främjar kommunikation och möteskultur.

Privata terrasser är tillgängliga för flera av fastighetens kontorsytor. Som lugna oaser mitt i Kungsholmens vimmel, och fina blickfång att njuta av även inifrån kontoret.

Hälsa och träning

Fleminggatan Fjorton blir en hälsosam arbetsplats på alla plan, med bra inomhusklimat, dagsljus och dagsljusliknande belysning och bra ventilation.

Fastighetens läge inbjuder till promenader – till och från när kommunikationsmöjligheter, längs vattnet och i närliggande grönområden. En joggingslinga löper längs vattnet runt hela Kungsholmen. I närheten finns också ett välutrustat utegym och kanotuthyrning, och Sats är nära granne.

I fastigheten erbjuds dessutom ett gratis gym med fräscha omklädningsrum för alla som jobbar i fastigheten, och ett cykelrum för alla som cyklar till och från jobbet.

Representativt

Fastighetens ursprungliga traditionella värden kommer att bevarats – och uppgraderas. K-märkta kvaliteter i form av god arkitektur har kompletterats med den nya glaspåbyggnaden med fantastisk utsikt, samt moderna lösningar som adderar nya funktioner och möjligheter.

Samma arkitekt – Per Ahrbom – som ritade fastigheten från början står också för det utvecklade förslaget. Resultatet är representativa kontor som stärker till hyresgästernas varumärken och främjar verksamheten.

Läs intervjun med arkitekten Per Ahrbom.

Miljöcertifierat

Hållbarhet är självklart för oss som fastighetsägare och ett genomgående inslag i lokalerna. Vi siktar mot klassningen Excellent för miljöcertifieringen BREEAM In-Use. Och hållbarhet ingår som ett naturligt inslag genomgående i fastigheten.

Fastighetens konstruktion med pelarstomme möjliggör flexibilitet i nyttjandet av ytorna vid förändrade behov. Material är genomgående valda med långsiktigt perspektiv och höga kvalitetskrav.

Lösningar för optimal luft, ljus och värme görs även med tanke på energieffektivitet. Och i garaget erbjuds laddningsmöjligheter för elbilar och elcyklar.

Långsiktighet

KLP Fastigheter är ett helägt dotterbolag till norska KLP Eiendom, ett av de största fastighetsbolagen i Norden med attraktiva fastigheter i Oslo, Trondheim, Stockholm och Köpenhamn.

Som hyresgäst hos KLP behöver du inte besväras av ägarbyten eller förvaltningskrångel. Vi är en långsiktig aktör på fastighetsmarknaden, och säljer i princip aldrig en fastighet som vi en gång köpt.

Här kan du läsa mer om KLPs synsätt.

Återbruk för minskat avtryck

I samband med om- och nybyggnad av fastigheter går stora mängder material av olika slag åt. För att begränsa åtgången, och det klimatavtryck som byggnationen innebär, jobbar vi på KLP med att främja återvinning och återbruk.

Det innebär bland annat att försöka renovera, till exempel invändiga glaspartier, istället för att slänga och köpa nytt. I samband med ombyggnationer i huset auktionerar vi också ut saker som kylskåp, mikrovågsugnar och annat som är i bra skick. De kan då komma till fortsatt användning istället för att kastas.

Lediga ytor och
ritningar

Här hittar du lediga ytor och ritningar för ditt nya kontor.

Se lediga ytor och ritningar