Det händer i huset

Vi är glada över att kunna välkomna tre nya hyresgäster till Fleminggatan Fjorton. Globala bolaget SiriusPont och två svenska myndigheter som alla är i behov av ändamålsenliga lokaler anpassade för samarbete.

SiriusPoint: SiriusPoint är en global försäkrings- och återförsäkringsgivare med en världsomspännande portfölj av återförsäkringsprodukter. Vi strävar efter att vara en snabbrörlig, lyhörd partner, som kombinerar ledande underwriting och riskhantering med banbrytande idéer.

Stockholm är hem för SiriusPoint Internationals flaggskeppskontor. Det är viktigt för oss att ytan där vi välkomnar vårt team och våra kunder speglar hur vi arbetar. Vi har en entreprenöriell, innovativ syn och en öppen samarbetskultur. Fleminggatan Fjorton lämpar sig för vårt förhållningssätt och vi ser fram emot att skräddarsy kontoret för att möta våra framtida behov.

De två myndigheterna hanterar viktiga frågor som rör tandvård respektive personuppgifter:

TLV, Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, är den statliga myndighet som bland annat beslutar om vilken tandvård som ska omfattas av högkostnadsskyddet i de statliga läkemedelsförmånerna.

IMY, Integritetsskyddsmyndigheten arbetar för att skydda allas personuppgifter, till exempel om hälsa och ekonomi, så att de hanteras korrekt och inte hamnar i orätta händer.

Nu har KLP fått bygglov för en av Stockholms största och mest spektakulära takterrasser. Den ca 300 kvm stora terrassen vetter mot hörnet Scheelegatan/Fleminggatan och ger hyresgästerna i huset fri utsikt över hela Stockholm. Se visionsbild här:

Skönhetsföretaget hyr ca 3500 kvm på plan 6 och tillträder ytorna den 1 april 2022.

 

”I samband med att Coronapandemin bröt ut började vi på Oriflame, liksom många andra, att fundera på våra lokalbehov och hur vi måste anpassa oss till en ny verklighet. Med ett nytt och flexibilitet arbetssätt blev det tydligt att våra nuvarande lokaler var för stora. Vi har bestämt oss för en hybridlösning när det kommer till post-covid arbete, och vi vill skapa ny energi och glädje för våra medarbetare när vi får komma tillbaka och träffas på kontoret igen.

Vi sitter mycket centralt idag, och vi hade en tydlig kravspecifikation på vårt nya kontor; nära city och framför allt Arlanda Express eftersom vi har många internationella besökare. Vi skulle rymmas på en våning så att alla känner samhörighet och det skulle vara en modern typ av fastighet med service-koncept. Att hyresvärden sätter ett stort värde på hållbarhet var ett krav. Nära tillgång till gym, motionsspår, restauranger och shopping var ett plus. Vi på Oriflame har många events och den fantastiska takterrassen är den perfekta platsen för våra framtida personalfester. Valet föll på Fleminggatan 14 som uppfyllde samtliga av våra kriterier, och vi ser fram emot inflyttningen i början av Q2 2022.”

Elena Aylott
Oriflame

Om Oriflame:
Oriflame grundades i Sverige 1967 och är ett skönhetsföretag som säljer direkt till konsument via ca 3 miljoner oberoende Brand Partners. Dess portfölj av svenska, naturinspirerade, innovativa skönhetsprodukter marknadsförs i över 60 länder och genererar en årlig försäljning på cirka 1,2 miljarder euro. Respekt för människor och natur är en viktig del av Oriflames verksamhetsprinciper och återspeglas i dess social- och miljöpolitik. Oriflame stödjer ett flertal välgörenhetsorganisationer världen över och är en av grundarna av World Childhood Foundation.

KLP har via In3prenör satt upp kameror som visar Fleminggatan Fjortons utveckling, med uppdatering var femte minut.

Ta del av det omfattande projektet här